LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Cross-seizoen 2016-2017 was goed voor 73 cross-medailles!

Lebbeke
23
maart 2017

In de eerste helft van dit seizoen lukten onze atleten al 42 medailles. Daar kwamen er de afgelopen weken enkel nog bij. Sinds januari verzamelden de afstandslopers nog eens 31 medailles om het totaal zo op 73 te brengen!

Een overzicht van de eerste seizoenshelft kan je hier terugvinden. De tweede seizoenshelft werd ingezet in Grimbergen. Daar was er goud voor Bo en Laurens. Een week later trok Bo naar Frankrijk, waar hij ook mocht zegevieren in Herouville Saint-Clair. Gaétan en Laurens waren datzelfde weekend de primussen in Hamme.

Geen gouden, maar wel een zilveren en bronzen medaille in de stevig bezette cross van Bornem. Niet veel later lukte Astrid Verhoeven de provinciale titel in Beveren. Ook Bo en Lotte vielen er met elk een zilveren medaille in de prijzen. Astrid maakte een week eerder nog haar wederoptreden in Nederland, waar ze brons veroverde.

Ook in Lennik zat het er drie keer boenk op. Een week eerder waren onze Atleten met Handicap (AMH) nog goed voor twee medailles op het Belgisch kampioenschap in Rotselaar.

In het eigen Lebbeke werden vier medailles gehaald, waarvan liefst drie gouden. Niels pakte onderweg naar het BK ook nog een medaille in de Noorderkempen.
Op het Belgisch kampioenschap veldlopen in Wachtebeke lukten Bo Van Aken én Astrid Verhoeven een medaille.

Lees hier terug hoe het onze atleten verging tot en met 31 december 2016.

Vorig jaar konden onze atleten 27 overwinningen boeken in de verschillende crossen. Daarnaast werd ook 18 keer zilver en 23 keer brons gehaald, goed voor een totaal van 68 medailles.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube