Veldloop aan Donkmeer levert zes medailles op

Berlare
15
december 2019

In Berlare zette RC Gent rond het Donkmeer al voor de 12e keer zijn veldloop op het programma. Lebbeekse AC keerde met twee gouden, twee zilveren en twee bronzen medailles huiswaarts.

Lenn en Lotte voor goud en zilver

Lotte Van Gehuchten mocht samen met haar Lebbeekse leeftijdsgenotes als eerste het veld in duiken. Ze zorgde meteen ook voor de allereerste medaille van de dag. De benjamine kwam als tweede over de meet. Jutta Joostens en Hannah Stuer behaalden plaatsen 40 en 41.
Tweedejaars Aiko Engelaar finishte met een elfde stek net buiten de top-10. Roxanne Campo en Lien Van Hoorden kwamen niet veel later op plaatsen 16 en 24 binnen. Marte Vermeir (27), Aster De Coninck (42) en Laure Van De Sype (44) volgden verderop.

Bij de jongens ging de overwinning naar Lenn Van den Abeele. Ook clubgenoot Vic Nobels kon met een 9e plaats een stek in de top-10 behalen. Kean Cooreman kwam op plaats 50 binnen.
Tweedejaars Otis Hofman pakte plaats 20, Arno Vereecken lukte een 64e stek.

Pupillen en miniemen doen niet onder

Delfine De Smet liet meteen zien dat de pupillen niet moesten onderdoen voor hun jongere collega’s. Delfine kwam als derde over de meet. June De Kempeneer en Jolene Goossens behaalden de 20e en 24e plaats. Yinthe Cooreman kwam op plaats 42 binnen.
Ook bij de tweedejaars was het meteen prijs. Lize Vermeir lukte de derde stek en een bronzen medaille. Millie Van Niewenborgh en Lien Maetens konden door een zevende en achtste stek ook in de top-10 eindigen. Merel Roelands kwam als 17e over de meet, Lila Smismans 20e, Lore Vermeir 28e en Ruby Goossens 29e.

Bij de jongens lukte Stan Van Mulders als 30e de beste presatie. Tieme Bellon kwam op plaats 32 binnen. Noah Ateca en Ruben Verschuere eindigden in elkaars zog op plaatsen 44 en 45. Ender Wauters en Xander Van Nijverseel volgden iets verder als 55e en 64e.
Tweedejaars Arnaud Vermoesen haalde een negende stek binnen.

Minieme Bente Van Ingelgem kon als 21e over de meet komen, voor Tine Huysman (23e) en Dieuwke Van Campenhout (28e). Verderop vonden we ook nog Lore De Proft (32e), Emely De Vis (41e) en Nina Van Nieuwenborgh (42e) terug in de uitslag.
Tweedejaars Phebe Van Lokeren kon het zilver in de wacht slepen, terwijl Nora Vereecken verderop een 36e plaats behaalde.

In de reeks voor eerstejaars jongens behaalde Loui De Bilde plaats 11. Hij werd gevolgd door Glenn Nieuborg op de 34e stek, Klaas Legroux als 42e, Kobe Van Mulders op stek 52 en Ferre Milis op de 57e plaats.
Tweedejaars Jonas Claeys eindigde als 17e.

Top-10 plaatsen bij CAD/SCHOL

Twee cadettes konden de finish in de top-10 bereiken. Nienke Van Campenhout en Manon Van Roy haalden plaatsen 8 en 9 binnen. Shauni Van Nieuwenhove eindigde op stek 18. Bij de jongens was Maarten Willems goed voor de 20e stek, Arthur Vermoesen lukte een 35e plaats en Ward Vermaercke kwam als 36e binnen.

Scholiere Lotte Willems eindigde haar wedstrijd op plaats 9, terwijl de één jaar jongere Nona Engelaar binnen kwam op plaats 13.

Hanne Willems loopt opnieuw naar goud

Junioren, senioren en masters dames gingen allen samen van start In die jongste categorie, de junioren, kon Hanne Willems zegevieren. Verder vonden we seniores Soraya Meert terug op plaats 15, Amber Teugels op stek 20 en Amber Van de Maele op plaats 26. Bij de masters dames lukte Marijke Vanbuggenhout een 15e plaats.

Bij de senioren heren kwam enkel Ruben Van den Berghe in actie. Hij bereikte de finishlijn op plaats 26.
Junioren en masters (M50-) liepen samen. Tim De Ridder kon als 17e master over de meet komen. Pieter De Wolf volgde op een 21e plaats, Kris Van Gucht eindigde 22e, Jeroen Vermaercke 27e. Masters Sigurd Suys en Johan Smet bleven mooi in elkaars buurt om bij de M50+ op plaatsen 16 en 17 te eindigen. Danny Meert vonden we terug op plaats 27.

Bij de heren stond er ook een korte cross op het programma. Laurens Schockaert en Gerben De Backer eindigden broederlijk naast elkaar op plaatsen 6 en 7. Ook Yannis De Smedt en Niels Vandeperre konden met een 29e en 30e plaats mooi in elkaars buurt blijven.

Onze jeugdatleten (benjamins, pupillen en miniemen) wisten samen één gouden, twee zilveren en twee bronzen medaille binnen te rijven. Het vervolg bleef ietwat uit. Enkel Hanne Willems kon nog een medaille behalen. Zij haalde de overwinning bij de junioren dames.

Klik hier om de meest recente tussenstand van het crosscriterium te bekijken.