Rens pakt goud in Bornem, vier andere Lebbekenaren op podium

Bornem
22
januari 2018

In de Bornemse modder van recreatiedomein "Breeven" kon ook dit jaar gecrosst worden. Vijf atleten kwamen met een medaille naar huis, maar nog veel meer Lebbekenaren wisten knap een plaats in de top-10 af te dwingen.

Goud voor Rens, Laurens pakt zilver

Jongste benjamins Laura Rottiers, June De Kempeneer en Lies Michiels liepen naar plaatsen 11, 12 en 22.
Bij de jongens liep Rens Robberecht regelrecht naar de overwinning. Arjen Braeckevelt (23e) en Tieme Bellon (31e) volgden iets verderop. Bij de tweedejaars kon Jarne Muyshondt een 26e stek bemachtigen.

Pupille Bente Van Ingelgem eindigde elfde. Dieuwke Van Campenhout volgde op plaats 18, Lore De Proft werd 28e, Lia De Ridder werd 31e en Lobke Rottiers eindigde op plaats 46. Bij de tweedejaars kon Zina Looverie naar een tiende plaats lopen. Kato Robberecht en Anne Legroux eindigden 47e en 51e.
Bij de jongens was Klaas Legroux goed voor plaats 25. Hij bleef daarmee clubgenoot Lars Raes (26e) net voor. Tweedejaars Joppe Van Den Borre kwam op plaats 39 binnen.

Minieme Emma Muyshondt kon clubgenote Alessandra Gheorge net achter zich houden. Het duo finishte als 22e en 23e. Bij de tweedejaars liet Nienke Van Campenhout een 15e plaats noteren. Ella Heyvaert bleef in de buurt van Lotte Van Wemmel. Ze eindigden respectievelijk op plaatsen 26 en 27.
Laurens Blommaert zorgde met een zilveren medaille voor het tweede eremetaal van de dag. Lukas Raemdonck eindigde op een 30e stek, Dawit Hellemans werd 48e, Lyon De Wolf 54e.

Medailles voor Madeleine en Laure

Madeleine Raemdonck liep naar het brons bij de cadetten meisjes. Noor Quintelier en Larissa Huyck kwamen als zesde en elfde binnen. Timea Huyck en Emma D’Hollander volgden op plaatsen 16 en 17. Nona Engelaar finishte op plaats 32.
Tristan Blommaert wist een negende plaats te bemachtigen in diezelfde categorie. Tuur Dieleman eindigde de wedstrijd op plaats 30.

Scholiere Laura Stuyck kon beslag leggen op een 22e stek. Siebe Van Campenhout liep bij de jongens naar plaats zes.

Bij de junioren wist Laure De Knop het zilver te behalen.

Bo goed voor zilver in korte cross

In de korte cross was junior Bo Van Aken goed voor een zilveren medaille. Tim Dumarey kwam als 15e binnen, Niels Vandeperre behaalde een 22e stek en Albert Van Nuffel eindigde op plaats 33.

Bij de seniores behaalde Karolien De Proft een zevende stek. Zij bleef zo o.a. clubgenote Natalie De Ridder voor. Natalie werd 12e.
Bij de heren lukte Adriaan Van Buggenhout een zevende plaats. Tim De Ridder, Kris Van Gucht en Glen Braem kwamen op respectievelijk plaatsen 14, 21 en 22 binnen.

Master 50+ Els Duvivier eindigde 9e, Hilde Scholliers werd 15e. Bij de heren in deze categorie lukte Sigurd Suys een 12e plaas. Luc Vanbuggenhou (22e) en Roger Van Haegenberg (32e) volgden in zijn spoor.
Bij de jongere masters (M35+) kwam Tommy Van Weverberg binnen op een zevende stek. Ben Quintelier werd 9e, Imed Njema 22e, David Jacops 33e, Guy Wauters 48e, Kris Vannieuwenhuyze 55e en Didier Vanhaelemeesch 63e.