LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

In Memoriam: Maurits Vanderstraeten

Lebbeke
09
juli 2021

Onze club meldt met verslagenheid het overlijden van ere-secretaris Maurits Vanderstraeten. Pionier van de atletiek in Lebbeke en steunpilaar van onze atletiekclub.

Maurits ging in de nacht van donderdag 8 op vrijdag 9 juli van ons heen. De uitvaart zal plaatsvinden op vrijdag 16 juli 2021 om 10u00 in de kerk van Lebbeke.
Slechts 150 personen zullen de plechtigheid kunnen bijwonen. Het bestuur vraagt alle leden om bij aanvang van de dienst, buiten, een erehaag te vormen voor Maurits.

De rouwbrief kan je hier terugvinden.

Voorzitter François Willems pende naar aanleiding van het overlijden een knappe ode aan Maurits neer.

Maurits was van 1967 tot en met 1971 vier jaar lang voorzitter van onze club. Ook was hij 21 jaar lang penningmeester (1960-1981).

Zijn voornaamste functie binnen onze club was echter die van secretaris. Een opdracht die hij liefst 32 jaar lang voor zijn rekening nam. In 1969 nam hij de fakkel over van Jan Vanderstraeten en in 2001 gaf hij hem door aan Bart Bonduelle. Na die wissel kreeg hij de titel “eresecretaris” en bleef hij bestuurslid tot zijn overlijden.

In 2011 gaf Maurits een interview aan Atletiekleven. Dat interview kan je hier nalezen.

Twee jaar geleden gaf Maurits nog een lijst door met de geschiedenis van alle voorzitters, secretarissen en penningmeesters. Het overzicht daarvan kan je hier terugvinden.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube