LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Masters behalen 3 Vlaamse en 6 provinciale titels!

Merksem
24
september 2018

Het Antwerpse Merksem was afgelopen weekend het toneel van het Vlaams en Oost-Vlaams kampioenschap voor masters. Per categorie konden zij voor de titels strijden. Met liefst vijftien medailles deden zij het voortreffelijk.

Freddy De Ridder zorgde in het hoogspringen voor het eerste eremetaal. Met een sprong over 1m20 lukte Freddy bij de M60 brons in het Vlaams kampioenschap en kroonde hij zich tot provinciaal kampioen. Freddy zou er in het speerwerpen nog twee medailles bijdoen. Opnieuw kon hij Vlaams brons behalen dankzij zijn worp van 20m36. Het leverde hem bovendien ook zilver op in het provinciaal kampioenschap.
Bij de dames kregen we Ilse De Ridder in het speerwerpen. Ilse lukte met een worp van 21m84 de Vlaamse en Oost-Vlaamse titel bij de W45.

Bij de M55 kon Albert Van Nuffel de 800 meter afwerken in een tijd van 2’37.01. Het leverde hem de Oost-Vlaamse titel op, maar op Vlaams niveau viel hij met een vierde stek net naast de prijzen.

Kogel en discus succesnummers

In het kogelstoten kregen we gevestigde waarde Michael Morret aan de start bij de M45. Michael wierp zijn kogel 11m12 ver naar de Vlaamse én Oost-Vlaamse titel. Ook Johan Van Grembergen viel in de prijzen in het kogelstoten. Johan lukte als M50’er 10m12 en pakte Vlaams brons alsook Oost-Vlaams zilver.

In het discuswerpen voor M60 kregen we een andere bekende naam aan de start: Antoine Van Gucht. Antoine lukte met 34m97 de Oost-Vlaamse titel en brons het Vlaams kampioenschap. Ook Antoine zou zich aan het kogelstoten wagen. Hij won er zowel in het Vlaams als Oost-Vlaams kampioenschap de gouden medaille door zijn kogel 11m89 ver te werpen.

Onze masters konden zo drie Vlaamse titels veroveren, alsook vier bronzen medailles. Daarnaast waren ze ook goed voor zes provinciale titels en tweemaal provinciaal zilver.

Vorig jaar konden onze masters in Kessel-Lo nog net iets beter doen. Toen verzamelden ze twee Vlaamse en tien Oost-Vlaamse titels.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube