LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Samenvatting: Drie straffe weekends in mei

Lebbeke
03
juni 2018

Met het Vlaams kampioenschap AC, de International Flanders Athletics Meeting (IFAM) en Putbosmeeting stonden de afgelopen drie weekends enkele grote afspraken op het programma van de Lebbekenaren. Ook het Vlaams kampioenschap meerkamp, de B-meeting in Duffel en enkele jeugdmeetings zorgden voor topprestaties. Wij maakten een kort overzicht.

Vlaamse AC-titels voor Lotte, Dries én Jonas

Het Vlaams kampioenschap alle categorieën ligt al even achter ons. Met twee titels en een zilveren medaille werd dit het meest succesvolle alle categorieën-kampioenschap van het laatste decennium. Lotte Hellinckx klopte Riet Vanfleteren nipt in de 800 meter, terwijl Dries De Smet in de laatste rechte lijn iedereen achter zich liet op de 1500 meter. Gaethan Van Laethem kwam slechts een tel tekort voor een bronzen medaille op de 800 meter bij de heren. Het verslag van deze wedstrijd kan je hier terugvinden.

Datzelfde weekend werkte Jonas Bogaerts samen met Vicky Vanden Nest in Herentals het Vlaams kampioenschap meerkampen af. Jonas liep, sprong en wierp zich naar de titel en zorgde zo voor een derde gouden medaille. Vicky eindigde op een dertiende plaats. Het verslag kan je hier terugvinden.

Alle prestaties werden overschaduwd door het plots overlijden van Jan Vierendeels, dinsdag voor het kampioenschap (bericht). Jan was trainingsgenoot en vriend van alle atleten die in actie kwamen. Zij liepen dan ook allen met een zwarte rouwband ter ere van Jan.

Sterke tijden op IFAM en Putbos

De afstandslopers trokken ’s maandags na het Vlaams kampioenschap al naar de B-meeting van Duffel. Zij konden er enkele straffe tijden uit de benen schudden. Het verslag kan je hier terugvinden.

Het waren echter vooral de twee meetings in Oordegem (IFAM en Putbosmeeting) die voor topprestaties zorgden. Het clubrecord bij de senioren dames op de 800 meter moest er aan geloven. Riet Vanfleteren bracht haar beste tijd op 2’06.28. Ook Lotte Hellinckx (2’09.43 op de 800m) en Dries De Smet (3’45.72 op de 1500m) lieten hun snelle benen zien. De 800 meter werd overigens een spectakelstuk, want liefst zeven Lebbekenaren doken onder de 2 minuten Danny Van Nuffel dook op de IFAM voor het eerst onder de 50″ op de 400 meter en klokte een week later een tijd sub 23″ op de 200 meter. Het verslag van de IFAM kan je hier terugvinden. Voor dat van de Putbosmeeting klik je hier.

Jeugd haalt resem podiumplaatsen

Onze jeugd kon zijn hartje ophalen in eigen Lebbeke. Voor het tweede jaar op rij stond de “Jeugdmeeting van de toffe peren” geprogrammeerd. Het verslag van deze meeting kan je hier terugvinden.

Op Pinkstermaandag trokken onze jeugdatleten twee richtingen uit. Een deel trok naar de Sinksenmeeting in Ninove, terwijl de rest naar Hamme trok voor de WDK Jeugdmeeting ginds. Voor het verslag van Ninove klik je hier. De resultaten van Hamme kan je hier terugvinden.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube