Provinciale titels voor Delfine De Smet (PUP), Elena Kluskens (SCHOL) en Hanne Willems (JUN)

Maldegem
12
januari 2020

Afgelopen zondag werd er in Maldegem voor de provinciale titels veldlopen gestreden in Maldegem. In een echte parkcross behaalden de Lebbeekse AC 3 gouden, 4 zilveren en 5 bronzen medailles. Ook werden er nog 4 provinciale clubtitels binnen gehaald.

Zilver voor Lotte

In de allereerste reeks die van start ging snelde eerstejaars benjamin Lotte Vangehuchten al naar de eerste medaille voor LEBB. Ze veroverde na 890m de zilveren plak door knap tweede te worden. Bij de tweedejaars benjamin meisjes eindigde Aiko Engelaar 16de, Marte Vermeir 40ste en Kaat Van Nieuwenborgh 45ste. Bij de eerstejaars benjamin jongens finishte Lenn Van Den Abeele mooi in de top-10 op plek 5. Bij de tweedejaars benjamin jongens was het Emil De Bilde die voor een top-10 notering zorgde door 6de te finishen.
Verderop eindigde Otis Hofman als 14de, Bram Van Nieuwenborgh 68ste.

Gouden Delfine

Eerstejaars pupille Delfine De Smet maakte haar favorietenrol waar door naar de provinciale titel te snellen in de 1400m lange cross. Zo was de eerste gouden medaille voor de Lebbeekse AC binnen. Maité Guns eindigde in dezelfde reeks op plek 17, June De Kempenheer 29. Lize Vermeir viel bij de tweedejaars pupillen net uit de top-10 door als 11de over de finish te spurten.
Lien Maetens volgde niet veel later op plaats 14, Millie Van Nieuwenborgh 18de, Lila Smismans 29ste, Lore Vermeir 35ste, Merel Roelands 41ste en Lia Verdickt 53ste.
In de categorie eerstejaars pupillen jongens eindigde Tieme Bellon 50ste, iets verder gevolgd door Noah Ateca op plaats 54. Tweedejaars Arnaud Vermoesen liep als 17de onder de finishboog door, Arne Van Nieuwenborgh 53ste en Jarne Muyshondt als 61ste.

Phebe loopt naar zilver

De miniemen meisjes kregen 1600m te verwerken. In de reeks met de eerstejaars eindigde Tine Huysman 26ste, Dieuwke Van Campenhout 29ste, Lore De Proft 31ste, Elena Ateca 36ste, Emely De Vis 41ste, Githe Van Mol 43ste, Nina Van Nieuwenborgh 45ste.
Bij de tweedejaars moest Phebe Van Lokeren maar één atlete laten voorgaan en won zo een mooie zilveren medaille. Mirthe Baeten viel net naast het podium op plaats 4.
Eerstejaars jongen Loui De Bilde eindigde net buiten de top-10 op de 14de plek. Verderop in deze reeks finishte Wout Cools op stek 49.

Elena verovert Gouden medaille

Vanaf cadet lopen de eerstejaars en tweedejaars hun wedstrijd samen maar er wordt wel nog een apart klassement opgemaakt. De cadetten meisjes moesten 2800m afleggen. Sara Vercauter eindigde in de gezamenlijke wedstrijd op plaats 7 gevolgd door Moia Hermans op de 10de, Manon Van Roy 14de (4de eerstejaars), Nienke Van Campenhout 16de, Shauni Van Nieuwenhove 33ste.
Door de sterke gezamenlijke prestatie veroverde ze wel de provinciale clubtitel.
De cadetten heren kregen 3200m voorgeschoteld. Laurens Blommaert kwam als 13de (4de eerstejaars) over de finishlijn, Arthur De Smet 17de, Maarten Willems 25ste, Xander Cools 33ste, Arthur Vermoesen 40ste, Lukas Raemdonck 50ste en Mathijs Huysman 53ste.

De scholieren dames moesten ook 3200m afleggen.
Hier moest Elena Kluskens enkel één tweedejaars voor laten en veroverde zo de gouden medaille bij de eerstejaars scholieren dames. Madeleine Raemdonck viel bij de eerstejaars net naast de podiumplaatsen op plaats 4 gevolgd door Jana Kluskens op 5.
Lotte Van Cante veroverde bij de tweedejaars de zilveren medaille. Verder in de gezamenlijke uitslag eindigde Eline Bervoets 11de, Larissa Huyck 13de, Demi Daelman 14de, Lotte Willems 18de, Hasse Mertens 19de, Nona Engelaar 22ste en Julie Van Malderen 23ste.
Net als bij de cadetten dames veroverden de scholieren dames de provinciale club titel door een sterke gezamelijke prestatie.
De jongens scholieren moesten 4800m afleggen. Hier kwam Tristan Blommaert globaal 5de over de finishlijn gespurt. In de gefilterde lijst veroverde hij bij de eerstejaars de bronzen plak. Tuur Dieleman eindigde op plek 18.

Goud voor Hanne

De junior dames werkten zoals gewoonlijk hun wedstrijd af samen met de senior en masterdames. In de gefilterde lijst stond er bij de junior dames geen maat op Hanne Willems. Zij veroverde de derde provinciale titel van de dag voor de Lebbeekse Atletiek Club. Bij de master dames eindigde Liesbeth Plas op stek 14 (6de 35+) en Els Duvivier 25ste, goed voor een zilveren medaille bij de 60+.
De senior heren moesten 9600m afleggen. Op het einde van deze afstand finishte Arno De Feyter op de 3de plaats.
Alle master heren categorieën liepen ook gezamenlijk 6400m. Maar ook hier werden de podiums ingedeeld over de verschillende leeftijdscategorieën. John Kluskens eindigde in de gezamenlijke uitslag op plaats 8, goed voor een zilveren medaille bij de 45+. Sigurd Suys lukte een 65ste plaats en Luc Vanbuggenhout 75ste.

Brons voor Mariska en Laurens in de korte cross

Als laatste onderdeel werd de korte cross afgewerkt bij zowel de dames als de heren. Eerst waren de dames aan de beurt om 1600m af te leggen. Mariska Tjeerdsma sprintte naar de bronzen medaille. Soraya Meert werd 6de, Maloe Decorte 12de en Sara Van Biesen 13de.
De heren moesten 2800m afleggen en net als bij de dames veroverde een Lebbekenaar de bronzen medaille. Deze eer was weggelegd voor Laurens Schockaert. Verder in de uitslag finishte Gerben De Backer 9de, Bo Van Aken 11de, Arne Teck 12de, Glenn Braem 23ste, Niels Vandeperre 25ste en Philip Vermeiren 32ste.
Zowel bij de dames als heren werd de uitstekende gezamenlijke clubprestatie beloond met de provinciale clubtitel.

Klik hier om het verslag van de prestaties per team te lezen. Voor een tussenstand van het crosscriterium na het PK klik je hier.