LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Vier provinciale clubtitels geven PK nog meer kleur

Maldegem
12
januari 2020

Op het provinciaal kampioenschap veldlopen te Maldegem kon niet enkel individueel gescoord worden. Ook in team werd er een rangschikking opgemaakt. Daarvoor werden de behaalde plaatsen van de eerste clubatleten opgeteld. Het team met het minste aantal punten won de wedstrijd.

De eerste titel werd in de wacht gesleept door Sara Vercauter, Moia Hermans en Manon Van Roy. Geen van hen kon op het podium eindigen bij de cadettes, maar samen waren ze wel het beste team aan de finishlijn. Sara kwam als 7e binnen, gevolgd door een 10e en 14e stek. Ook Nienke Van Campenhout en Shauni Van Nieuwenhove liepen mee in deze reeks. Zij eindigden op plaats 16 en 33.

Bij onze scholieres stond er geen maat op onze club. Eerstejaars Elena Kluskens haalde de provinciale titel binnen. Lotte Van Cante mocht als derde het podium op bij de eerstejaars. Hun prestaties, zorgden samen met die van Madeleine Raemdonck en Jana Kluskens mee voor de cluboverwinning. Daarnaast haalden ook Eline Bervoets, Larissa Huyck, Demi Daelman, Lotte Willems, Hasse Mertens, Nona Engelaar en Julie Van Malderen in deze reeks uitstekende resultaten.

In de korte cross schoten onze senioren zowel bij de heren als de dames in de roos. Mariska Tsjeerdsma en Laurens Schockaert eindigden beiden op plaats drie. Verderop zorgden Soraya Meert, Maloe Decorte en Sara Van Biesen voor de punten bij de dames. Gerben De Backer, Bo Van Aken, Arne Teck, Glen Braem, Niels Vandeperre, Philip Vermeire deden hun duit in het zakje bij de heren.

Klik hier om het individuele verslag van het PK te lezen. Voor een tussenstand van het crosscriterium na het PK klik je hier.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube