LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

PK Estafette: Massa blauw-witte teams, resem medailles

Gent
02
september 2018

Op de Blaarmeersen van Gent stond het provinciaal kampioenschap aflossingen op het programma. Onze club bracht liefst 23 teams op de been, waaronder een heleboel medaillekandidaten die de verwachtingen helemaal inlosten.

Jeugd telkens net geen podium, wél clubrecord

Het kampioenschap begon reeds in de voormiddag. In het nieuwe programma mocht de jeugd immers in de voormiddag aantreden. Miniemes Jante Recour, Ine Van Damme, Nona Heyvaert en Ella Heyvaert klokten de derde tijd van hun reeks in de 4×80 meter. Helaas ging één reeks later nog één team sneller zodat onze meisjes op plaats vier eindigden. Ook onze miniemen jongens hadden een ploeg gevormd. Tijl Dhondt, Arthur Vermoesen, Mauro Smismans en Laurens Blommaert klokten met 45.75 de zesde tijd in hun reeks.
In de 4×60 meter voor pupillen meisjes kregen we Ruth Hiel, Zina Looverie, Bente Van Ingelgem en Nora Vereecken aan de start. Zij brachten het stokje rond in 37.85 en veroverden een zevende stek.

Nona Heyvaert, Ella Heyvaert en Emma Muyshondt gingen van de 4x80m richting 3x600m. Ze klokten de derde tijd in hun reeks: 5’53.84, maar in de tweede reeks ging het nog een stuk harder waardoor onze meisjes naast het podium vielen. Een tweede Lebbeeks team, bestaande uit Ine Van Damme, Nienke Van Campenhout en Sara Vercauter kwam met 5’49.73 in die snelste reeks nog het dichtst in de buurt van de medailles met een achtste plaats.
Bij de miniemen jongens klokten Lukas Raemdonck, Arthur Vermoesen en Laurens Blommaert af na 5’30.43. Zij eindigden op plaats zes in de snelste reeks. Hun tijd was goed voor een nieuw clubrecord. De vorige tijd dateerde van 2014. Toen liepen Arne Naudts, Siebe Van Campenhout en Benthe Van De Maele een tijd van 5.35.10.

Pupilles Nora Vereecken, Dieuwke Van Campenhout en Ruth Hiel klokten in hun 3×600 meter een tijd van 7’19.68.

Zilver voor 4x100m-scholieren

Lize De Geest, Tina Mergan, Cynthia Meert en Laura Stuyck vormden het senioren-4×100 meter team. Zij finishten zesde in een tijd van 51.87. Bij de senioren heren liepen Thomas Wiener, Benthe Van De Maele, Ruben Van den Berghe en Rias Smismans naar plaats vijf met 47.32.
Ook in de jongere categorieën kwamen enkele teams aan de start van het korte sprintwerk. Timea Huyck, Nona Engelaar, Larissa Huyck en Madeleine Raemdonck gaven de stok bij de cadetten rond in een tijd van 57.75. Zij eindigden op plaats drie in hun reeks, maar één reeks later gingen alle teams nog een stuk sneller. Onze scholieren schoten wel raak. Emma Uyttersprot, Luca Heyvaert, Loike Vierendeels en opnieuw Laura Stuyck (die net voordien met de senioren liep) klokten de tweede tijd in hun leeftijdscategorie: 51.53. Zij waren zo goed voor de eerste medaille van de dag in een tijd die iets trager was dan afgelopen vrijdag op de Memorial Van Damme.

Voor de 4×200 meter werd het team bij de senioren een klein beetje aangepast. Lize, Tina en Cynthia kregen de steun van Riet Vanfleteren om hun twee rondjes af te werken. Met 1’47.11 klokten zij de vijfde tijd. Bij de heren liep het “B-team” naar 1’37.77. Aiko De Mol, Benthe Van De Maele, Rias Smismans en Siebe Van Campenhout waren zo’n vier seconden trager dan Danny Van Nuffel, Thomas Wiener, Jonas Bogaerts en Pieter De Maersschalck die de klok lieten stoppen na 1’33.80 en zo een zesde plaats veroverden.

4x800m: goud, zilver en brons!

Het zou niet lang bij die ene medaille blijven. Madeleine Raemdonck, Mariska Tjeerdsma, Delphine Van Laethem en Lotte Hellinckx kwamen in de senioren-4x800m binnen na 9’25.59 om zo de zilveren medaille te veroveren. Ook onze cadetten meisjes, met Lotte Van Cante, Larissa Huyck, Timea Huyck en Noor Quintelier pakten een prijs. Het kwartet lukte met 10’25.81 het brons.

Onze senioren heren liepen vlot naar de titel én het clubrecord. Bo Van Aken, Michiel De Proft, Dries De Smet en Gaetan Van Laethem lukten met 7’44.89 een tijd die zes seconden sneller was dan het clubrecord dag vorig jaar al eens werd verbroken. Enkel Michiel De Proft stond van het huidige kwartet ook toen in het team. Het tweede Lebbeekse team in deze reeks finishte als vijfde. Siebe Van Campenhout, Tim Dumarey, Ruben Van den Berghe en Dieter De Ridder liepen een tijd van 8’35.65.
Cadetten Tuur Dieleman, Robbe Dhondt, Cedric Galle en Tristan Blommaert eindigden op plaats zeven na 9’44.77.

Afsluiten in stijl: 2 titels en tweemaal zilver

Dieter De Ridder, Jonas Van Biesen, Niels Slachmuylders en Arne Teck lukten de in totaal af te leggen 6 kilometer in een tijd van 17’38.16. Het viertal kon zo de provinciale titel binnenhalen. Onze tweede ploeg deed er nog een schepje bovenop. Niels Vandeperre, Maxim Vermorgen, Glen Smet en Jeroen Daelemans klokten 19’57.71 en pakten het zilver.

Ook in de 4×400 meter kregen we nog dubbel succes. Eerst liepen Luca Heycaert, Riet Vanfleteren, Loike Vierendeels en Lotte Hellinckx nét geen 30 jaar oud clubrecord van de tabellen (3.55.1). De senioren 4x400m lukten met hun 3’55.59 uiteraard wel de provinciale titel.
Bij de heren klokten Danny Van Nuffel, Aiko De Mol, Jonas Bogaerts en Pieter De Maersschalck af na 3’21.47 om zo ook hun beste 4×400 meter tijd van het jaar te laten noteren. Het leverde hen bovendien een zilveren medaille op. Ze bleven slechts vier tienden van de titel verwijderd.

Andermaal een topeditie voor AC Lebbeke

Met liefst drie titels, driemaal zilver en een bronzen medaille werd het een uiterst succesvol provinciaal kampioenschap. Toch ging het vorig jaar nog nét iets beter. Toen kwamen onze atleten met vijf titels, twee zilveren en twee bronzen medailles terug naar huis. Het verslag van de vorige editie kan je hier terugvinden.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube