LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Provinciale indoortitels voor Riet, Ruben en Bart!

Gent
05
januari 2014

Onze Lebbeekse atleten zakten duidelijk met goede benen af naar de Gentse topsporthal. Riet en Bart veroverden er 2 400m-titels, Ruben was de beste in het verspringen en er werden daarnaast nog eens 4 zilveren en 2 bronzen medailles buit gemaakt!

Vicky mocht er al vroeg aan beginnen. Om 10u30 stond haar reeks 60mH op het programma. Ze won haar reeks in een tijd van 10.44 voor de nummers twee en drie van Limburg.

Cadetten Anne-Sophie Champeaux opende met 9.10 en een 7e plaats in haar reeks over de 60m vlak. Daarmee kon ze echter de finale niet halen. Ook Frederik Tas kon zich niet kwalificeren voor de finalereeks. Hij liep bij de scholieren een tijd van 7.85 en eindigde daarmee 7e in zijn reeks. Celine De Meester beëindigde haar reeks op een tweede plaats, maar met 8.75 kwam ze ook nog wat tekort voor de finales.
Junioren Sven Pieters en Samuel Bagula hadden mogelijk wel uitzicht op die finale. Sven dook voor het eerst onder de 8 seconden op de 60m. Hij kwam als derde over de finish en klokte 7.93. Maar het was Samuel die zich voor de finale plaatste. 7.53 en een 6e plaats in de snelste reeks waren voldoende.
Seniore Lize De Geest plaatste zich met 7.89 vlot voor de finale. Zij eindigde 5e in de laatste en snelste reeks.

Vicky Vanden Nest sprong met 1m54 een seizoensbeste en pakte daar bovenop ook nog het brons bij de scholieren. Enkel Nienke De Waele (ASVO) en Celestine Tytgat (DEIN) sprongen hoger.
In het verspringen sprong Ruben Van den Berghe verder dan alle andere Oost-Vlaamse deelnemers. Met 6m26 pakte hij het goud voor Lander D’Oosterlinck (DEIN) die twee keer exact even ver sprong als Ruben, maar tijdens zijn derde poging een iets minder verre afstand liet noteren. Wim De Keukeleire (STAX) kon als derde mee het podium op.

Kogelstoter Michael Morret voegde aan dat brons en goud nog een zilveren medaille toe. Zijn kogel ging 11m33 ver, waarmee hij enkel door Jurgen Van Den Branden (HAMM) werd geklopt om het goud bij de masters.

Samuel en Lize maakten zich intussen op voor hun finales op de kortste sprintafstand. Samuel, die aan zijn eerste atletiekseizoen bezig is, finishte achtste in een tijd van 7.55. Het goud ging naar Jasper Van Hauwermeiren (ASVO) in een tijd van 7.21.
Lize liep naar het brons bij de senioren vrouwen. Met 7.86 moest ze enkel Yasmine Gharafi (LAT) en Ester Van den Hende (ACME) voor laten. Beide atletes klokten snelle tijden: 7.60 en 7.62.

De 200m wordt zonder finale gelopen. Robbe Gabriels liet er bij de cadetten 26.10 noteren. Hij klopte daarmee de Limburgse kampioen die derde eindigde in zijn reeks. Anne-Sophie Champeaux liep bij de vrouwen naar een vierde plaats in haar reeks. Ze noteerde 30.33.
Scholier Frederik Tas liep naar de reeksoverwinning. Hij dook met 24.97 voor het eerst onder de 25 seconden en liet de bronzen medaile van Limburg achter zich. Bij de vrouwen dook Celine De Meester wel onder de 30 seconden, zij noteerde 29.76 waarmee ze vierde eindigde in haar reeks.
Sven Pieters deed het net als tijdens zijn 60m weer voortreffelijk. Hij liep naar een nieuwe besttijd van 25.41 en eindigde zo derde in zijn reeks.
Sven Laisnez voegde nog een medaille toe aan de Lebbeekse collectie. Hij pakte met 24.41 het zilver bij de Masters. Enkel Luc Vervynck (DEIN) was met 23.65 te snel.

Maithé Rivera Armayones liep met 2.44.44 op de 800m naar een zesde plaats in haar reeks. De overwinning ging er naar Lore Quatacker (FLAC).

Drie 400m-medailles

57.93 is het nieuwe PR van Sverre Vierendeels. De scholier eindigde zijn reeks op de 400m als tweede. De 400m, twee indoorbaanrondes, bleek trouwens een erg populair en succesvol nummer bij de Lebbekenaren. Bart Raemdonck veroverde het goud bij de masters heren door te finishen in een tijd van 53.25. Jan Vierendeels ging in dezelfde reeks van start, en kon in het zog van Bart het zilver veroveren. Jan klokte 54.23. Stefan De Bock (RCG) pakte het brons na een erg ongelukkige reeks (zie verder in dit artikel).

Ruben Van den Berghe liep naar de overwinning en een indoor-PR in reeks 5. Hij klokte 52.75. Danny Van Nuffel liep een reeks later amper 2 honderdsten trager. Danny klokte met 52.77 de vierde tijd van alle junioren en finishte derde in zijn reeks.
Voor Aiko De Mol werd het een tumultueuze wedstrijd. Na duw-en trekwerk in de voorlaatste en laatste bocht gingen 2 atleten stevig tegen de vlakte. Aiko kon een valpartij maar nipt vermijden door naar baan 4 uit te wijken. Desondanks finishte hij nog in een tijd van 52.75. De atleet van AVT hield aan de valpartij een lichte hersenschudding over.
Pieter De Maersschalck viel met zijn 51.79 opnieuw net naast het podium. Hij eindigde zijn reeks als derde, maar liep de vierde seniorentijd.

Bij de vrouwen verscheen enkel Riet Vanfleteren aan de start. Riet liep lange tijd aan de leiding, maar moest het in de laatste meters toch afleggen tegen juniore Lindsay Van Basselaere (ACME) die een tijd van 58.28 noteerde. Riet finishte wel als eerste seniore in een tijd van 58.46 en pakte aldus de provinciale titel. Cynthya Meert (LAT) en Elien De Groote (RCG) mochten zilver en brons ophalen.

Succes in de springnummers

Een tweede verspringmedaille was er voor Robbe Gabriels. Met een sprong van 5m66 pakte hij het zilver bij de cadetten mannen. Niel Mory (VS) sprong met 6m11 naar het goud. Onze kersverse verspringtrainer, Gunther Mosselmans, mag dus tevreden terugblikken op de prestaties van de Lebbekenaren op dit PK.

Dat mocht later op de avond nog maar eens blijken toen onze jongste trainer, Michiel De Proft, de laatste medaille van de dag veroverde. Na vertragingen kon Michiel 12m55 ver hinken, stappen en springen waarmee hij goed was voor een bronzen plak.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube