LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Lebbeekse atleten schitteren in Tilburg

Tilburg (NED)
24
november 2019

Vijf atleten zijn afgezakt naar de Warandeloop in Tilburg. Deze schitterende organisatie mag je bestempelen met "U".

Delfine De Smet opende bij de jongste pupillen en liep lang mee voor het goud. Doch door lichte krampen moest ze de Alana Dijkman laten gaan en werd ze op de lijn nog geklopt door Julia Seppenwoolde. Maar ze kon toch mooi de bronzen medaille rond haar nek hangen.
Bij de miniemen meisjes (°2007) nam Myrthe Baeten een zeer snelle start samen met de latere winnares Sophie Eikendal. Deze snelle start speelde haar parten in de volgende ronden waardoor er nog twee meisjes uit de achtergrond moest laten passeren. Het verdict was toch een mooie 4de plaats.

Bij de jongste cadetten meisjes werd Manon Van Roy knap 7de. In de vier kleine ronden die ze moest lopen zakte ze weg van een 3de naar een 7de plaats maar met een schitterende eindspurt maakte de kloof terug kleiner en kwam ze 1″ te kort voor een top 5 plaats.
De laatste twee LEBB atleten die van start gingen waren Laurens Blommaert en Arthur De Smet bij de cadetten jongens °2006. Laurens streed tot de laatste ronde (van de vijf te lopen ronden) mee voor de overwinning maar kwam wat snelheid te kort en werd verdienstelijk 3de (brons). Arthur startte iets voorzichtiger en kwam na één van de vijf te lopen ronden door in 8ste stelling. Elke ronde schoof hij meer naar voor om uiteindelijk zeer knap als 5de te eindigen.

Dus mooie balans voor onze LEBB atleten in Tilburg. Hopelijk kunnen we volgend jaar met een grote groep gaan naar deze mooie wedstrijd.

Voor een laatste tussenstand van het crossklassement klik je hier.

Geschreven door Frankie De Feyter | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube