LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Overzicht zomer 2011

Lebbeke
05
oktober 2011

Een overzicht van alle outdoor- kampioenschappen in 2011.

Het zomerseizoen zit er alweer op, de winter staat weer voor de deur. Tijd voor een laatste terugblik op het afgelopen outdoorseizoen. Dat wist ons, vanaf het PK in eigen Lebbeke tot het BK estafetten, 6 maand in de ban te houden.

Provinciale kampioenschappen

Lebbeke haalde tijdens dat eerste kampioenschaps- weekend 14 medailles. Goud was er voor Yoshi (400m) en Astrid (800m). Lize (100, 200m), Rani (200m), Riet (400m), Yoshi (100m) en Danny (400m) haalden zilver. Yoshi (200m) en Rani (100m) haalden brons. Naast alle sprintmedailles en het goud van Astrid, was er ook nog eremetaal op de kampnummers. Tim mocht brons ophalen bij het kogelstoten, zilver was er voor Jonas (speer) en Sander (ver). Lees verder »

Ook de jeugd en masters haalden een hoop medailles op het PK. Rune Vierendeels haalde zilver bij de benjamins hockeybalwerpen. Dries De Smet eindigde ook tweede op de 1000m. Lees verder »

Onze masters haalden nog eens 9 medailles tijdens hun provinciale kampioenschappen. 5 van die medailles hadden een gouden kleurtje. Lees verder »

Tijdens het PK estafetten te Ertvelde liepen onze masters het Belgische record 4x400m M55. Daarnaast werden ook twee titels gehaald door de 4x100m AC heren en de vrouwen op de 4x400m AC. De 4x400m mannen eindigde op een bronzen plaats. Lees verder »

 

Vlaamse kampioenschappen

Lize De Geest tekende de beste prestatie op tijdens het Vlaams kampioenschap AC te Gentbrugge. Ze eindigde zesde tijdens de 100m finale. Yoshi Thys en Marijke Vanbuggenhout liepen er PR’ s. Lees verder »

Astrid Verhoeven en Jonas Bogaerts zorgden voor de eerste Vlaamse titels van het jaar door te zegevieren op de 1500m en in het speerwerpen. Bovendien voegde Sarah Van Kerckhoven er nog een bronzen medaille in het hoogspringen aan toe. Lees verder »

Tijdens het allerlaatste Vlaamse kampioenschap van het jaar, werden nog eens 9 medailles toegevoegd aan dit palmares. Vier gouden medailles vielen ons ten dele. Lees verder »

 

Belgische kampioenschappen

Het eerste Belgische kampioenschap, is zoals steeds het BK alle categorieën te Brussel. In de schaduw van het koning Boudewijn stadion lagen de verwachtingen echter niet bijster hoog. Lees verder »

Onze masters zorgden echter voor de eerste Belgische medailles. Liefst tien brachten ze er mee naar Lebbeke. Lees verder »

De jeugd (cadetten en scholieren) voegde daar in september nog enkele medailles aan toe. Astrid kroonde zich tot Belgisch kampioene op de 3000m, Sarah haalde zilver in het hoogspringen en Robbe Neyns veroverde brons op de 3000m. Lees verder »

Het BK voor junioren en beloften viel lichtjes tegen, ook omdat slechts 4 atleten aan de start verschenen van dit kampioenschap. Lize tekende de beste prestatie door op de 100m vierde te worden, en een zesde prestatie neer te zetten op de 200m. Lees verder »

Het BK aflossingen werd een mooi orgelpunt voor dit seizoen. Medailles zaten er niet in, maar de mannen liepen mooie tijden op de 4x100m en 4x400m. Ook de vrouwen liepen een stevige 4x400m. Lees verder »

 

Europese kampioenschappen

Jonas was de enige die op een Europees toernooi mocht uitkomen dit jaar. Hij nam deel aan de EYOF in het speerwerpen. Astrid miste haar limiet voor de Europese jongerenspelen nipt. Lees verder »

In totaal werden dit jaar 53 medailles gehaald door Lebbeekse atleten op 13 verschillende provinciale, Vlaamse en Belgische kampioenschappen. Een lijst met verbeterde clubrecords kan je hier vinden. Breng het hele seizoen nog eens tot leven op onze Flickr gallerij.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube