LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Uitstekende eerste seizoenshelft: 47 cross-medailles!

Lebbeke
29
december 2016

47 medailles is de Lebbeekse medailleoogst na een half cross-seizoen. We zetten alle gelopen crossen alvast even opnieuw voor jullie op een rijtje.

De allereerste afspraak is tegenwoordig de CrossCup Relays aan de Gentse Blaarmeersen. Verschillende teams lieten er knappe prestaties noteren, maar de mooiste kwam van onze junioren jongens die een zilveren medaille wisten te veroveren.

Het individuele cross-seizoen werd ingezet met een niet al te verre verplaatsing. In Opwijk haalden onze atleten meteen tien medailles. Amper één week later kon Dries De Smet zilver halen in de CrossCup van Mol.

Op één van de grootste regionale crossen van ons land in Deinze eindigden zowel Bo Van Aken als Dries De Smet op het podium.

In Zele waren onze blauw-witte atleten goed voor acht medailles. Dries De Smet liep datzelfde weekend naar brons op de CrossCup in Roeselare. Arne Van Opstal pakte het brons op de korte cross in Duffel.

Op “Den Inkelcross” in het Nederlandse Goes werden liefst 21 medailles behaald. Acht van die medailles hadden bovendien een gouden randje. Op de CrossCup in Brussel wist Niels Vandeperre een podiumplaats te behalen bij de G-atleten. Dries De Smet eindigde als eerste Belg. Dries kon in Ertvelde wel beslag leggen op eremetaal. Hij veroverde er een zilveren medaille.

Pers

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube